بلاگ‌پارس

خانه » سرگرمی و وبگردی » درمان کرم روده در کودکان (علائم شایع انگل)

درمان کرم روده در کودکان (علائم شایع انگل)

فهرست مطالب

کرم روده در کودکان یا همان مدفوع حاوی انگل، اگر به موقع درمان نشود ممکن است عوارض جدی برای سلامت آنها داشته باشد. بنابراین درمان صحیح این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی روش‌های درمانی مختلف، نشانه‌ها و نحوه پیشگیری از کرم روده در کودکان به طور کامل شرح می‌دهیم.

 

درمان خانگی کرم روده در کودکان

شما عزیزان باید بدانید که روش‌های متعددی برای درمان خانگی کرم روده در کودکان وجود دارد که به کاهش عفونت‌های آن‌ها نیز کمک زیادی می‌کند. در این بخش از مجله جوان ایرانی این روش‌های خانگی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مصرف سیر

از آنجایی که سیر دارای خواص ضد انگلی و ضدعفونی‌کننده است، در نتیجه از تخم‌گذاری انگل‌ها جلوگیری می‌کند و گسترش آن‌ها را نیز کاهش می‌دهد. مصرف سیر خام یا حتی چای سیر می‌تواند در این مورد به شما کمک زیادی کند.

دانه‌های کدو تنبل

به دلیل وجود کورکوربیتاسین موجود در کدوتنبل، با مصرف آن کرم‌های روده در کودکان متوقف شده و از بدن آنها خارج می‌شود. طی تحقیقات انجام شده اگر دانه‌های کدو را به صورت خام یا مخلوط با عسل مصرف کنید، برای این عارضه در کودکان بسیار مؤثر عمل می‌کند.

روغن نارگیل

یکی دیگر از درمان‌های خانگی برای کرم روده در کودکان روغن نارگیل است، زیرا خواص ضدباکتریایی و ضدویروسی دارد. شما عزیزان می‌توانید یک قاشق غذاخوری از این نوع روغن را شب‌ها قبل از خواب یا صبح میل کنید تا به کاهش عفونت نیز کمک زیادی شود.

میخک

از آنجایی که میخک دارای خواص ضد انگلی و ضدعفونی‌کننده است، در نتیجه جوشاندن آن در آب و نوشیدن آن به مدت یک هفته می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود.

زردچوبه

به دلیل اینکه زردچوبه خواص ضدعفونی‌کننده و ضدمیکروبی دارد، برای درمان انگل در کودکان بسیار مفید است. یک قاشق چای‌خوری زردچوبه را با آب بنوشید تا به کرم‌زدایی کودکان کمک زیادی شود.

مصرف هویج

از آنجایی که هویج دارای فیبر و بتاکاروتن است، در نتیجه باعث از بین بردن کرم‌های روده می‌شود. سعی کنید هویج را به خوبی بشویید و پس از شستشوی مناسب، آن را میل کنید.

دانه‌های پاپایا

از آنجایی که پاپایا دارای خواص ضد آمیبی (عفونت انگلی روده بزرگ و گاهی کبد) و ضد کرمی است، در نتیجه اگر با عسل مخلوط شود و آن را در صبح ناشتا میل کنید، برای از بین بردن انگل‌ها بسیار مؤثر است.

برگ چریش

برگ‌های چریش نیز دارای خواص ضد انگلی هستند. می‌توانید آن‌ها را آسیاب و مخلوط کرده، سپس میل کنید. در این صورت به از بین بردن انگل‌ها کمک زیادی می‌شود.

البته شما عزیزان باید بدانید که تمامی روش‌های خانگی برای کاهش عفونت‌های ناشی از کرم روده در کودکان مؤثر است، اما اگر علائم شدید داشتید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا درمان‌های مؤثری برای شما در نظر گرفته شود.

آش آلوچه ترش

یکی دیگر از درمان‌های خانگی برای از بین بردن کرم روده در کودکان، مصرف آش آلوچه ترش است. البته باید چند بار آن را مصرف کنید تا کرم‌های روده از بین برود.

دمنوش دارچین

یکی دیگر از درمان‌های خانگی برای از بین بردن انگل در کودکان، دمنوش دارچین است. ممکن است این نوع دمنوش‌ها برای برخی از افراد مفید نباشد، در این صورت با پزشک مشورت کنید. همچنین دمنوش بومادران نیز برای درمان مشکلات گوارشی از جمله انگل نقش بسیار مهمی دارد. شما می‌توانید یک قاشق از آن را مانند چای دم کرده و روزانه یک‌بار مصرف کنید.

مصرف مواد غذایی پخته شده

به هیچ وجه مواد غذایی را به صورت خام مصرف نکنید، بلکه دقت کنید که آنها به طور کامل پخته شوند تا هرگونه کرم یا تخم آنها از بین برود.

 

روش‌های درمان کرم روده در کودکان

در این بخش به بررسی روش‌های درمانی کرم روده در کودکان می‌پردازیم.

مصرف داروهای ضد انگل

البته داروهای ضد انگل باید حتماً توسط پزشک متخصص تجویز شود. این نوع داروها معمولاً به شکل قرص، شربت یا حتی قطره هستند. این داروها شامل مبندازول، آلبندازول، پیرانتل پاموآت، ایورمکتین است. البته پزشکان داروی ایورمکتین را برای درمان عفونت‌های شدید ناشی از انگل تجویز می‌کنند.

تغییرات در رژیم غذایی

یکی دیگر از راهکارهای درمانی و حتی جلوگیری از کرم روده در کودکان رعایت یک رژیم غذایی سالم سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

بهداشت شخصی

یکی دیگر از مواردی که برای جلوگیری از انگل‌ها و درمان آنها کاربرد دارد، شستشوی دست‌ها پس از توالت و همچنین قبل از مصرف غذا است. سعی کنید محیط زندگی خود و فرزندتان را تمیز نگه دارید و از آب تمیز و تصفیه شده برای آشامیدن استفاده کنید. لباس خواب، ملحفه، حوله و اسباب بازی‌های کودک را هر روز مرتب کنید.

سطوح آشپزخانه و حمام را با استفاده از آب گرم ضدعفونی کنید، جاروبرقی بکشید و با پارچه مرطوب گرد و غبارهای آن را تمیز کنید. همه افراد خانواده نیاز است که در طی شب، لباس زیر بپوشند و صبح آن را تعویض کنند. همچنین سعی کنید که از وسایل شخصی همدیگر استفاده نکنید. به کودکان یاد دهید که به هیچ وجه نباید غذایی که روی زمین افتاده را میل کنند. همچنین سطوحی که فرزند شما ممکن است آن‌ها را لمس کند، به ویژه دستگیری‌های در خانه را به خوبی تمیز کنید.

 

نحوه تشخیص کرم روده در کودکان

تشخیص این‌گونه انگل‌ها معمولاً توسط پزشکان یا والدین کودک امکان‌پذیر است. در واقع با مشاهده کرم‌هایی که هنگام سرفه یا مدفوع از فرد خارج می‌شود، می‌توان به این نتیجه رسید که آن فرد دچار انگل شده است. همچنین گاهی پزشک تست نمونه مدفوع تجویز می‌کند تا بتواند تخم‌های کرم را شناسایی کند.

در موارد دیگر از اشعه ایکس، سونوگرافی یا سی‌تی‌اسکن نیز استفاده می‌شود تا هرگونه کرم‌های موجود در شکم کودکان شناسایی شود.

 

علائم کرم روده در کودکان چیست؟

معمولاً کودکانی که دچار کرمک می‌شوند، در ناحیه مقعد احساس خارش دارند‌. به ویژه در شب آن‌ها خارش شدیدی می‌گیرند. به ویژه اگر کودک شما زیر یک سال است و نمی‌تواند مشکلاتش را به شما بفهماند، بهانه‌گیری‌های ناشی از خارش معقد در شب هشداری است برای اینکه شاید مبتلا به انگل شده باشند. البته در این‌گونه کودکان ممکن است پوست اطراف مقعد و واژن در دختران تحریک‌ شود.

 

یکی دیگر از علائم انگل در کودکان این است که دچار تهوع و استفراغ می‌شوند. اگر به فرزند خودتان شیر می‌دهید و او در دوران شیرخوارگی به سر می‌برد، پوشک او را صبح‌ها در زیر نور چراغ قوه بررسی کنید. اگر دچار کرمک باشد به راحتی مشخص شده و پوست اطراف آن ناحیه قرمز می‌شود‌.

اگر سن کودک شما بین ۵ تا ۱۰ساله است، معمولاً کرم روده در آنها هیچ‌گونه علائمی ندارد. در صورت شدت گرفتن بیماری، نشانه‌های آن مشخص می‌شود.

 

همچنین معمولاً کودکانی که مبتلا به انگل هستند، کاهش اشتها و عدم تمایل به غذاها را تجربه می‌کنند. به همین دلیل این‌گونه افراد به دلیل کاهش انرژی دچار خستگی می‌شوند. در واقع به دلیل اینکه کرم‌های روده می‌تواند مواد مغذی را از روده کودکان جذب کنند، در نتیجه آن‌ها معمولاً دچار ضعف عمومی می‌شوند.

 

برخی از کودکانی که مبتلا به این‌گونه انگل‌ها هستند، دچار اختلال خواب می‌شوند. در واقع به دلیل اینکه در شب دچار خارش مقعد، احساس پر بودن شکم و علائم می‌شوند، از خواب بیدار می‌شوند. بنابراین معمولاً دچار اختلالات خواب هستند.

 

زمان مراجعه به پزشک متخصص

اگر علائم کرم روده در کودک شما بروز کرده و با درمان‌های خانگی بهبود نیافت، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان مناسب صورت گیرد. معمولاً پزشکان با بررسی علائم و تشخیص دقیق آن، راهکارهای پیشنهاد می‌دهند تا به بهبود و درمان این عارضه در کودک شما کمک زیادی شود.

 

نظرات مردم در مورد کرم روده در کودکان

در این بخش به بررسی کرم روده در کودکان می‌پردازیم.

♦ یکی از افراد پیام داده که بچه من دچار کرم روده شده، ۶ تا شربت مترونیدازول مصرف کرده؛ ولی به محض اینکه این شربت را قطع کرده مجدد بیماری او برگشته است. دو روز است که حبه سیر را ریز ریز کرده و با گردو مخلوط می‌کنم و در برنامه روزانه فرزندم قرار دادم. در واقع مواد را با ماست و پروبیوتیک مخلوط می‌کنم، اما اثری نداشته است. من شنیدم که در صورت تداوم بهتر می‌شود.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که من الان یک ماه  است، دچار انگل شدم. دکتر هم رفتم، اما هیچ فایده‌ای ندارد. آخر شب وازلین به اطراف مقعد می‌زنم تا خارش مقعد از بین برود. صبح‌ها که از خواب بیدار می‌شوم، مجدد خارش شروع می‌شود. برای من ماست و سیر مفید بوده است.

 

♦ فرد دیگری پیام داده که پسر من دو روز است که متوجه شده به انگل مبتلا شده است. به پزشک مراجعه کرده، قرص‌هایش را مصرف می‌کند، اما شب‌ها خارش شدیدی دارد و داخل مقعد او می‌سوزد.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که دختر من دو سال است که مدام گرسنه است. هر یک ربع یک بار باید میان وعده مصرف کند. شک دارم که شاید مبتلا به انگل شده باشد. قصد دارم تا او را به متخصص اطفال ببرم.

 

♦ فرد دیگری پیام داده که دختر من ۴ سالش است. دو روز است که دچار خارش مقعد شده، نصف شب‌ها از خواب می‌پرد. هیچ کرمی در مدفوعش ندیدم. نمی‌دانم آیا واقعاً انگل دارد یا خیر؟

 

♦ پسر من ۲ سالش است که دچار کمبود وزن شدید شده است. هنگامی که به پزشک مراجعه کردیم، دکتر گفت که انگل خون‌خوار دارد. دارو داد؛ اما چند ماهی است که کلاً خوب نشده و شکمش نیز ورم کرده است.

 

جوان ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *