به گزارش رکنا، ساره حموده، بنیانگذار برند محبوب FIX یک ویار بارداری را به کسبوکاری هنری تبدیل کرده که اکنون بهعنوان « شکلات دبی» در سطح جهانی شناخته میشود. محصولات او چنان پرطرفدار هستند که در عرض چند دقیقه به فروش میرسند طوری که انتظار برای آنها مانند بلیتهای کنسرت کلدپلی یا به قول خودش، «کیفهای هرمس شکلاتی» است.
آنچه بهعنوان یک کنجکاوی شخصی برای یافتن بهترین ترکیب شکلاتی آغاز شد، اکنون به کسبوکاری کوچک با جذابیت بزرگ تبدیل شده است که دلها و ذائقههای دبی و فراتر از آن را تسخیر کرده است. FIX که با تیمی دو نفره شروع به کار کرد، اکنون بیش از ۲۰ کارمند دارد و به گفته حموده، همچنان یک «کسبوکار کوچک و بومی» باقی مانده است.
ساره حموده در مصاحبه جدیدش گفت «هنوز برایم مانند یک رویاست – گاهی خودم را نیشگون میگیرم!» حموده با هیجان صحبت میکند و به اولین روزهای کارش اشاره میکند. با لبخندی روی لب، حموده به یاد میآورد که در دوران بارداری، همسرش را به جستجو برای یافتن خوراکیهای دلخواهش در دبی میفرستاد. اما هر بار که او برمیگشت، آن خوراکیها «دلخواه» او نبودند. اینجا بود که ایدهی FIX شکل گرفت – یک شکلات که ترکیبی از طعمها، بافتها و لایهها باشد تا چیزی واقعاً خاص ایجاد کند.او میگوید «اما من هیچ اطلاعاتی دربارهی شکلات نداشتم، سابقهای در زمینهی آشپزی نداشتم، فقط میدانستم که میخواهم مزهاش چگونه باشد.»حموده میگوید، «FIX هرگز قرار نبود یک شکلات معمولی باشد.» هدف او خلق یک تجربهی هنری و نوستالژیک بود، که به خاطرات و سنتهای خانوادگیاش پیوند بخورد، به ویژه طعمهای دوستداشتنی کنافه و پسته که در دوران بارداری فرزند دومش ویار آنها را داشت.
او توضیح میدهد، «میخواستم تجربهی FIX متفاوت باشد، میخواستم مردم با هر لقمهای لحظات شیرین گذشتهشان را مرور کنند.» او در اتاق ناهارخوری خود که به یک آشپزخانهی شکلاتی تبدیل شده بود، بیوقفه طعمها را آزمایش میکرد و به دنبال خلق طعمهایی بود که با خاطرات کودکیاش پیوند داشتند.
مدتها بود که شکلاتهای FIX تنها با تکیه بر بازاریابی محلی و بدون هیچ بودجهی رسمی تبلیغاتی به فروش میرسیدند. تا اینکه یک روز، یک اینفلوئنسر تیکتاک به نام ماریا وهرا تصمیم گرفت شکلاتهای FIX را در پلتفرمش معرفی کند؛ ویدئویی که اکنون نزدیک به ۱۰۰ میلیون بازدید دارد.حموده این روز را به وضوح به یاد میآورد. او با خنده میگوید، «به یاد دارم که وارد آشپزخانه کوچکمان شدم و ناگهان اپلیکیشن سفارشگیریمان دیوانهوار شروع به صدا کردن کرد – دینگ، دینگ، دینگ. این تجربهای بسیار پرهیجان و البته شگفتانگیز بود.»
در عرض چند ساعت، این کسبوکار کوچک حموده به شهرت رسید. سفارشها از سراسر دبی و حتی از کشورهای دیگر روانه شد. او با شگفتی به یاد میآورد، «فکر کردم مشکلی برای اپلیکیشن پیش آمده است. هنوز باورم نمیشد تا اینکه متوجه قدرت شبکههای اجتماعی شدم. شوکه شده بودم.»
شرکتی که شکلات دبی را معروف کرد
این شیرینی را اولین بار در سال ۲۰۲۱ یک شرکت دانشبنیان در امارات متحده عربی معرفی کرد. از آن زمان به بعد با کمک چهرههای مشهور شبکههای اجتماعی در اینستاگرام و تیکتاک، محبوبیت آنها افزایش یافت.
صدها خریدار در روز بارانی در اشتوتکارت آلمان ساعتها در صف ایستادند، اما این بار این صف خرید آیفون نبود، بلکه میخواستند طعم شکلات دبی را بچشند.
لینت (Lindt)، غول شکلاتساز سوئیسی، جمعیت عظیمی را با شکلات جدید خود جذب کرده است؛ «شکلات دبی».
این شکلات که در فضای مجازی محبوب شده، ترکیبی ترد از شکلات، خامه پسته و کنافه (دسر سنتی عثمانی) است.
این شکلات فقط برای خرید از طریق برنامه تحویل غذا و خوراکی دلیورو در امارات متحده عربی در دسترس است.
مدیران لینت میخواهند نشان دهند که این شکلاتساز سوئیسی با قدمت ۱۸۰ سال میتواند تجربه خود را با محصولی که ابتدا یک تازهکار اماراتی ساخت ترکیب کند و مرزهای یک صنعت چند صدساله را که عمدتا تحت سلطه شرکتهای اروپایی است، گسترش دهد.
این شیرینی را اولین بار در سال ۲۰۲۱ یک شرکت دانشبنیان در امارات متحده عربی معرفی کرد. از آن زمان به بعد با کمک چهرههای مشهور شبکههای اجتماعی در اینستاگرام و تیکتاک، محبوبیت آنها افزایش یافت.
لینت روز شنبه ۲۳ نوامبر شروع به عرضه تعداد محدودی از هزار تخته شکلات جدید در مغازههای منتخب خود در آلمان کرد. برنامه مشابهی قرار است این آخر هفته در سوئیس هم اجرا شود.
اما شکلات دبی مدعیان دیگری هم دارد و به نظر میرسد هر روز به تعداد مدعیان تولید آن افزوده شود. در ایران نیز در حال ترند شدن است، اما بسیار کمیاب است، این شکلات در میان سایر خوراکیهای وارداتی قیمت زیاد (حدود ۲ میلیون تومان به ازای هر بسته) دارد.
با این حال طرز تهیهی آن در دسترس است.
طرز تهیه شکلات دبی
مواد لازم برای تهیه شکلات دبی
طرز تهیه خانگی شکلات دبی
شکلات تلخ را تکه کنید. سهچهارم آن را درون ظرفی بریزید و به روش بنماری آن را ذوب کنید. مراقب باشید شکلات نسوزد. تکههای شکلات را به این مواد اضافه کنید.
مقداری از شکلاتها را درون قالبهای سیلیکونی بریزید و قالب را درون فریزر بگذارید.
در ظرفی دیگر سهچهارم از شکلات شیری را ریخته و شکلات را به روش بنماری ذوب کنید. ظرف را از روی حرارت بردارید و باقیمانده تکههای شکلات را به آن اضافه کنید.
قالبهای سیلیکونی را از فریزر بیرون آورید و شکلات سفید را داخل آن بریزید. برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قالب را در فریزر قرار دهید.
خمیر کاتایفی را کوچک خرد کنید. در تابهای مقداری کره را گرم کنید و خمیر کاتایفی را درون آن تفت دهید تا طلایی شود.
در ظرفی خمیر پسته، ارده و روغن نارگیل را با یکدیگر ترکیب کنید. سپس خمیر کاتایفی را به آن اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.
قالبها را از فریزر بیرون آورید. مخلوط مواد را درون قالبها بریزید و روی آن را با شکلات تیره بپوشانید.
قالبها را ۲ الی ۳ ساعت در فریزر قرار دهید. سپس شکلاتها را با دقت از قالبها بیرون آورید.
این شکلات را میتوانید در ظرفهایی با درب بسته در یخچال نگهداری کنید.