رئیس اتاق بیرجند با تأکید بر ضرورت جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی، برای معادن خراسان جنوبی، اظهار کرد: باید به سمت صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش معدن برویم و از خام فروشی جلوگیری کرده و با خلق ارزش افزوده و ایجاد اشتغال حجم اقتصاد استان را افزایش بدهیم.
او افزود: حدود ۵۸ ماده معدنی با ذخایر بسیار بالا در خراسان جنوبی شناسایی شده است. استان در چند ماده معدنی از جمله زغالسنگ، بنتونیت و سنگهای ساختمانی، برخی کانیهای معدنی و همچنین در زمینه مواد نسوز، رتبه نخست تولید را دارد. سه پهنه معدنی در حوزه طلا نیز در حال فعالیت هستند و شمش طلا تولید میکنند.
خامه زر با ابراز تأسف از فراهم نبودن زیرساختهایی همچون انرژی و حملونقل در خراسان جنوبی، اظهار کرد: برای توسعه معادن استان، زیرساختهای لازم برای استخراج و اکتشاف و همچنین بحث نقشهبرداری هوایی نیز باید فراهم شود.
او با اشاره به پهناوری استان خراسان جنوبی، افزود: پراکندگی معادن، یکی از موانع توسعه آنهاست. ماشینآلات معدنی فرسوده نیز باعث ایجاد ضایعات و بهرهوری پایین در فعالیتهای معدنی شده است. کمبود نقدینگی در سیستم بانکی از مشکلات معدنکاران است که باید با جذب سرمایه شرکتهای بزرگ با توان نقدینگی بالا به آنها کمک کنیم.